top of page

Omgeving

Fietsen en wandelen

De kampeerder die graag lange wandel- of fietstochten maakt, is bij Chêne Vert op het goede adres. Overal slingeren zich paden en weggetjes door het landschap.

B6B2874F-0399-403A-ABA4-FC69A9C6483C.jpe

Eten, drinken, vrolijk zijn

PDF markt & restaurant

B6B2874F-0399-403A-ABA4-FC69A9C6483C.jpe

Bekijken

Wie verblijft op Chêne Vert heeft misschien het gevoel aan het einde van de wereld te vertoeven, maar niets is minder waar.De dorpen St.Ciers sur Gironde en Mirambeau, gelegen op resp. 5 en 8 km. van Chêne Vert bieden grote supermarkten, winkels en zelfs terrasjes, maar ook de ambachtelijke slager en bakker zijn er te vinden.Wie groter wil kan naar Blaye of Jonzac, op een half uur rijden van de camping. Deze historische stadjes bieden behalve winkels, café´s en supermarkten ook bezienswaardigheden. Daar worden grote markten gehouden, waar alles verkocht wordt wat een mens maar nodig kan hebben, van kleding en beddengoed tot zelfgemaakte jams en oesters in alle soorten en maten.En wil je naar een echte grote stad dan ligt Bordeaux op een uur rijden.

Nog geen half uur rijden vindt u de mooie oude citadel van Blaye aan de Gironde en het historische centrum van Jonzac. Op ongeveer 70 km zijn het prachtig opgeknapte centrum van Bordeaux, Cognac met zijn gerenommeerde cognacdistilleerderijen en het historische centrum van Saintes zeker een bezoek waard. Wie een dag naar zee wil, kan via de schitterende Route Verte naar Mescher-sur-Gironde (45 km) of de badplaats Royan (60 km) rijden. Onderweg er naartoe komt u langs Talmont-sur-Gironde: gelegen aan de Gironde is deze oude bastide met bijzondere Romaanse kerk volgens Michelin een van Frankrijk´s 100 mooiste dorpen.

B6B2874F-0399-403A-ABA4-FC69A9C6483C.jpe

Strandjes en afkoelen

Alle seizoenen van het jaar is de natuur van een overrompelende schoonheid en biedt steeds weer andere verrassingen.Zo kan de liefhebber van paddestoelen in voor- en najaar zijn hart ophalen aan delicatessen als cêpes, trompettes de la mort, pieds de mouton en catalans, die overal in het wild groeien en dan geplukt mogen worden.Trouwens, ook een dagje strand is mogelijk: heb je een dagje geen zin in de bossen, dan kun je naar Royan. Ook in het hoogseizoen zijn de toegangswegen rustig en kun je mooie plekjes op het strand uitkiezen.

B6B2874F-0399-403A-ABA4-FC69A9C6483C.jpe
bottom of page