top of page

Omgeving

Wie verblijft op Chêne Vert heeft misschien het gevoel aan het einde van de wereld te vertoeven, maar niets is minder waar. De dorpen Saint Ciers sur Gironde en Mirambeau, gelegen op resp. 5 en 8 km. van Au Chêne Vert, bieden grote supermarkten, winkels en zelfs terrasjes, maar ook de ambachtelijke slager en bakker zijn er te vinden. Wie groter wil kan naar Blaye of Jonzac, op een half uur rijden van de camping. Deze historische stadjes bieden behalve winkels, cafés en supermarkten ook bezienswaardigheden. Daar worden grote markten gehouden, waar alles verkocht wordt wat een mens maar nodig kan hebben, van kleding en beddengoed tot zelfgemaakte jams en oesters in alle soorten en maten. 

 

Op ongeveer 70 km zijn het prachtig opgeknapte centrum van Bordeaux, Cognac met zijn gerenommeerde cognacdistilleerderijen en het historische centrum van Saintes zeker een bezoek waard. Wie een dag naar zee wil, kan via de schitterende Route Verte naar Mescher-sur-Gironde (45 km) of de badplaats Royan (60 km) rijden. Onderweg er naartoe komt u langs Talmont-sur-Gironde: gelegen aan de Gironde is deze oude bastide met bijzondere Romaanse kerk één van Frankrijks 100 mooiste dorpen.

Hieronder hebben we een aantal compacte gidsen gemaakt om de omgeving te ontdekken. Klik op de links voor alle tips en de Google Maps met alle locaties vind je hier: https://shorturl.at/glAOQ

Wijn en Cognac

Klik hier voor een onze gids voor de lekkerste wijnen en cognac uit de regio.

Beach

Strand & waterplezier

Lekker in de golven duiken of afkoelen in een fris meertje, hier vind je de fijnste plekken.

Seasonal Market

Markten en Lokale Restaurants

Het goede Franse leven met lekker eten en uitgebreide markten vind je hier.

Swinging in Rubber Tire

Met kinderen

Van speeltuin tot dierentuin en zelfs wijngaarden met de kinderen. Klik hier voor de complete gids.

French Village

Stadjes en dagtrips

Van Bordeaux tot Saintes en alles wat ertussen ligt, hier vind je de gids.

Cycling

Fietsen en Wandelen

Fietstochten en mooie wandelingen in de buurt.

bottom of page